Välkommen till WiseMind Psykologiteamet

En privat psykologmottagning i Göteborg, Lerum & Online

Söker du en psykolog som är erfaren, engagerad och uppdaterad gällande aktuell psykologisk kunskap? Då har du hittat rätt. Våra legitimerade psykologer har lång erfarenhet av neuropsykiatrisk utredning och psykologisk behandling, främst utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT).

Vid misstanke om ADHD, ADD, autism eller personlighetsproblematik kan vi genomföra psykologisk och neuropsykiatrisk utredning för vuxna, barn och unga. Ingen remiss krävs.

I första hand arbetar vi utifrån Kognitiv Beteendeterapi (KBT) och även andra metoder som i forskning visat sig verksamma. Klienter kommer till oss för att få hjälp med specifika tillstånd såväl som för ett bollplank i sin personliga utveckling. Vi möter dig där du är. Kortare kontakter eller stöd under en längre tid, anpassat till det sätt som bäst passar er. Vi har dessutom lång erfarenhet av digitala behandlingsmetoder. 

Ibland är det svårt att få livet i familjen att gå ihop. Kanske mår någon i familjen dåligt eller så uppstår det svårigheter och konflikter i vardagen.

En hållbar kärleksrelation är för många en stor del av ett gott liv. Då kan förmåga att acceptera varandra, kommunikation kring det som är viktigt och gemensam förändring behövas.

Lär dig mer om psykologi

Bättre självkänsla

De flesta av oss har nog en aning om vad självkänsla är, och kanske även hur vår egen självkänsla ser ut. Däremot kan det vara svårt att mer exakt klargöra vad begreppet innebär och att besvara frågan ”Hur får man en bra självkänsla?” Vad är självkänsla? Självkänsla handlar om hur vi

Läs mer

Överdriven perfektionism

Perfektionism kan definieras som överdriven strävan efter fulländning. Att inte nöja sig med något som är ”gott nog” kan ha både positiva och negativa konsekvenser.

Läs mer

Selektiv mutism

Barn som inte pratar i skola, med främlingar eller i större grupper Det kan finnas flera orsaker till att ett barn inte pratar i vissa situationer. En av de mest missförstådda anledningarna är selektiv mutism. Selektiv mutism innebär att man inte kan prata i vissa situationer fastän man kan prata

Läs mer

Selektivt/undvikande ätande (ARFID)

Många barn är petiga med mat och nästan alla barn har perioder när de har svårigheter med mat på något vis. Det finns även en evolutionär instinkt för yngre barn att vara försiktiga med mat som inte känns bekant och trygg. Det innebär att du inte behöver oroa dig bara

Läs mer