Information & Priser

Här hittar du svar på några vanliga frågor. Varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare information eller bokning av tid.

Terapi och rådgivning
Individuell psykologisk behandling/utredning/rådgivning:
1290 kr/1690 kr per samtal (45 min/60 min)

Parterapi eller Familjeterapi:
1690 kr per samtal (60 min)

Chefsstöd/ledarskapsstöd:
1690 kr per samtal (60 min)

Samtal med psykologassistent/psykologstuderande, :
600 kr per samtal / 450 kr med rabatt (45 min)

Utredning
Konsultation inför eventuell utredning:
1900 kr (90 min)

Neuropsykiatrisk utredning (ADHD/autism) vuxen, inkl. konsultationssamtal:
31 000 kr

Neuropsykiatrisk utredning (ADHD/autism) barn och ungdom, inkl. konsultationssamtal och återkoppling med skola:
34 000 kr

Tillägg, fördjupad bedömning (komplex PTSD, personlighetssyndrom):
3 500 kr

Särskild begåvning/kognitiv bedömning:
17 000 kr

Ombedömning av diagnos, beroende på frågeställning: Kontakta oss

Vi erbjuder i vissa fall även telefonkonsultation med leg psykolog gällande nya klienter inför eventuell utredning eller behandling: Kontakta oss

Efter avslutad utredning
Uppföljning/rådgivning/behandling med psykolog efter utredning:
1290 kr/1690 kr per samtal (45 min/60 min)

Vi samarbetar med psykiatriker som, efter avslutad utredning, kan erbjuda insättning av medicin samt uppföljningssamtal. 

Om du efter avslutad utredning önskar vända dig till den offentliga vården för hjälp med behandling, exempelvis i form av medicinering, kan vi bistå med att skriva remiss eller att utfärda intyg till en kostnad av 1290 kr per 60 min.

Ytterligare tjänster
Vi kan vara behjälpliga i samband med olika typer av samverkansmöten såsom med annan vårdgivare, skola, arbetsgivare eller socialtjänst.
I dessa fall gäller 1290 kr per 60 min.

Administrativt stöd
Vi hjälper gärna till med att skriva intyg och remisser för olika ändamål. I dessa fall gäller 1290 kr per 60 min.

För att kunna erbjuda psykologisk rådgivning och behandling med god kvalitet anser vi att det ska ingå förberedelser, planering inför samtalen, genomgång av ifyllda formulär samt när så är hjälpsamt material som ges till klienten mellan vardera tillfälle. Detta arbete, liksom journalföring, genomför psykologen utanför den inbokade tiden och detta arbete är inräknat i priset.

Du är välkommen att boka tid hos oss på någon av våra mottagningar i centrala Göteborg eller Lerum, alternativt online med videosamtal. Om du föredrar telefonsamtal istället för videosamtal går det också bra.

Vi kan erbjuda en ny tid inom två veckor. Om det är brådskande kan vi många gånger hitta en tid redan samma vecka.

I viss mån kan vi erbjuda tider kvällar och ibland även helger. För samtal på helger samt samtal som påbörjas kl. 16.30 eller senare tillkommer en kvällsavgift på 150 kr vid samtal på plats i Göteborg/Lerum eller 100 kr vid samtal online. För dig som arbetar heltid kontorstider kan en tid på morgonen före arbetsdagens start fungera bra – när vi hittar en morgontid som fungerar tillkommer ingen extra avgift.

Eftersom vi är en privat mottagning betalar du själv för din behandling. Frikort gäller tyvärr inte. Däremot kan du ibland få psykologsamtal ersatt av din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag, något som kan vara värt att kolla upp. Vi är anslutna till Folksams sjukvårdsförsäkring.

För många kan det fungera bättre ekonomiskt att exempelvis träffa en psykolog varannan vecka eller om det fungerar med behandlingsupplägget mer sällan, som en gång per månad. Du kan göra en plan med din psykolog för hur många samtal du ska boka, till exempel fem tillfällen under en viss tidsperiod. Så gör vi en behandlingsplan utifrån det.

Rabatt
150 kr rabatt/samtal ges till den som på minst 75% är student, sjukskriven, arbetssökande eller pensionär. Gäller för bokningar mellan kl 9-15.

Vi skickar normalt en faktura på angiven mejl-adress i slutet av månaden för de samtal som du har haft under månaden. Vi tar även emot betalning i form av friskvårdscheckar/kuponger från Actiway och från Min Friskvård/e-passi för de aktiviteter som är godkända som friskvård.

Vårt Bankgiro: 166 – 0679

Det är viktigt att avboka i god tid om man får förhinder. Vid avbokning senare än 24 timmar före inbokat samtal betalas fullt pris.