Fobi

Upplever du en stark rädsla för något specifikt? Exempelvis ett djur, trånga utrymmen, att flyga eller blod och sprutor? Har du starka rädsloreaktioner och gör allt för att undvika det du är rädd för? Hindrar rädslan dig från att leva ut dina drömmar? Vänta inte. Träffa en psykolog som kan fobi-behandling istället.

På WiseMind Psykologiteamet tillhandahåller vi behandling för fobier och rädslor som är vetenskapligt grundad och effektiv. Bli av med din rädsla. Vi lovar resultat.

Rädsla, en livsviktig känsla

Rädslan skickar starka signaler kring vad som är farligt och bör undvikas. Däremot kan dysfunktionell inlärning (som att bli biten av hund, fastna i hiss, svimma av blod) eller en stark rädsla som plötsligt infinner sig, leda till att vi börjar lägga så mycket energi på att undvika saker, som kanske inte ens är farliga, att det går ut över övriga livet i alltför stor utsträckning.

Specifika fobier

En rädsla kan riktas mot i stort sett vad som helst, vilket gör att det finns fobier för oändligt många olika saker. Oavsett vad för typ av fobi det handlar om går den i nästan alla fall att behandla. Några av de vanligaste fobierna består av rädsla för någon typ av djur (som ormar, spindlar, hundar, hajar), något typ av naturfenomen (höga höjder, djupt vatten), blod, sprutor, att flyga och åka hiss.

Framgångsrik behandling med KBT

KBT har i upprepade studier visat att det på kort tid går att uppnå mycket goda och varaktiga resultat vid specifik fobi. Vanligtvis räcker det med ett fåtal behandlingstillfällen för att bota specifik fobi, där den andra och eventuellt tredje träffen med psykolog är längre sessioner. Vi lär dig utmana och överkomma dina problem snabbt och effektivt. Kontakta oss gärna!