Evidensbaserad behandling av barn och ungdomar

Specialistkurs för psykologer

Evidensbaserad behandling av barn och ungdomar

Kursstart: 9 september 2024.

Vill du bli riktigt bra på att arbeta med behandling av barn och ungdomar? Arbetar du inom BUP eller annan verksamhet inriktad på barn och unga? Vill du tillsammans med nya kollegor lära vad evidensbaserat arbetssätt kan innebära även i komplexa fall?

Kursen är också en bra introduktion till vårens specialistkurs: Utredning av barn och ungdomar med fokus på klinisk tillämpning och komplexa fall.

Evidensbaserad behandling av barn och ungdomar

Om kursen

Varmt välkommen till en specialistkurs med våra uppskattade och erfarna föreläsare, Helena Klemetz, Erica Mattelin, Martin Forster, Elin Alfredsson, Sofie Dahlman och Agnes Granberg som alla har gedigen erfarenhet av såväl kliniskt arbete som att utbilda psykologer och bidra i metodutveckling inom sina verksamheter.

Under kursen kommer ni bland annat att få ta del av aktuell forskning och utveckla ytterligare terapeutiska färdigheter för behandling av barn och unga, fördjupa er i föräldrainterventioner, utveckla kunskap kring ACT för barn och unga samt få en heldag inriktad på stress- och traumabehandling. Du kommer att få verktyg både för att utveckla dina generella egenskaper som behandlare, utifrån bland annat Deliberate practice och att skapa trygga allianser med barn, unga och deras familjer. Hur du steg för steg kan bidra till implementering i verksamheten där du arbetar blir ett annat viktigt fokus för kursen.

Vi kan med kursens digitala format bjuda på en ökad tillgänglighet och flexibilitet för deltagarna. Extra vikt har lagts vid att utveckla ett interaktivt och engagerande innehåll i kursens olika moment för att fördjupa inlärningen i det digitala formatet.

Denna kurs kan läsas separat, men går också bra att kombinera med specialistkursen: Utredning av barn och ungdomar med fokus på klinisk tillämpning och komplexa fall som går på våren. 

Behörighet

Behöriga att söka kursen är legitimerade psykologer. Oavsett om du önskar en relevant fortbildande kurs inom området eller om du önskar att få kursen tillgodoräknad inom din specialisering är du välkommen att lämna din kursansökan.

Ackreditering

Kursen (RA2542) Evidensbaserad behandling av barn och ungdomar ackrediteras som 1 av 6 specialistkurser; som 1 fördjupningskurs inom Klinisk barn- och unga, Psykologisk behandling/psykoterapi, Funktionshindrens psykologi samt Neuropsykologi. Kursen räknas också som breddkurs inom övriga specialistinriktningar.

Kursanmälan

Anmäl dig under Kursanmälan genom att fylla i dina uppgifter och kurskoden: Behandling-HT24