Kursresa för sommaren 2024

WiseMind och eva Hedenstedt ab bjuder in till

Utbildning i emotionsfokuserad terapi på Lofoten.

Datum: 12-16 augusti 2024.

Denna kurs syftar till att ge dig en grundläggande förståelse för emotionsfokuserad terapi. Utbildningen är godkänd av International Society for Emotion Focused Therapy som Level 1 Training och kan vara första steget i att bli internationellt certifierad EFT-terapeut. Under kursens gång kommer du att introduceras till flera praktiska interventioner som aktiv empati, stolsarbete med självkritik och ouppklarade förhållanden, arbete med emotionella minnen, och fördjupad kontakt med känslor.

Om kursen

Kursen arrangeras på vackra Lofoten. Naturen är makalöst vacker med dramatiskt sluttande berg, de djupblå fjordarna och sunden. Lofoten har något för alla. Det spektakulära landskapet har länge skänkt inspiration till målare, fotografer, författare, ja till alla som njuter av naturens skönhet.

Kursen leds av meriterade Vegard Hanken och kursen kommer att innefatta en kombination av föreläsningar, videodemonstrationer och praktiska övningar. En central tanke i undervisningsmodellen är att det finns en nära koppling mellan personlig och professionell utveckling som terapeut. Därför kommer deltagarna att lära sig metoden genom egna erfarenheter, vilket gör kursen utvecklande både på ett personligt och professionellt plan.

Efter avslutad kurs förväntas deltagarna kunna:
• Identifiera olika typer av emotionella uttryck (sekundära, primära maladaptiva och adaptiva).
• Bedöma när det är lämpligt att reglera eller aktivera känslor.
• Tillämpa aktiv och riktad empati för att främja emotionell bearbetning.
• Använda tekniker för att stärka klientens kontakt med sina egna känslor.
• Tillämpa emotionellt aktiverande tekniker vid arbete med självkritik.
• Tillämpa emotionellt aktiverande tekniker i arbetet med emotionella minnen och svåra upplevelser
i nära relationer.
• Främja tillgång till adaptiva känslor för att skapa förändring.
• Använda stolsarbete i terapi.

 

Målgrupp

Kursen riktar sig till leg. psykologer, leg. psykoterapeuter och andra yrkesgrupper med grundläggande psykoterapiutbildning (sk. steg 1). 

Kursavgift

14 000 kr, vilket inkluderar 26 lektionstimmar, välkomstmiddag, lunch, för- och eftermiddagsfika under kursdagarna, samt en heldagsutflykt den 14 augusti. Kursavgiften är inte momsbelagd. Observera att login inte ingår i kursavgiften

Kursanmälan

Sista anmälningsdag 10 juni 2024. Anmälan till eva.g.hedenstedt@gmail.com eller 070-265 25 75. Max 16 deltagare, först till kvarn gäller.