Bokseminarium – Från makt till ansvar genom konstens kraft

"Schibboleteffekten: ledarskap, konsten och människans ansvar" av Julia Romanowska

Digitalt via Zoom: 26 april 2023. 12.30-15.30

Från makt till ansvar genom konstens kraft. Ett bokseminarium om Schibboleteffekten: ledarskap, konsten och människans ansvar med Julia Romanowska.

Om bokseminariet

Är du chef eller har en annan ledarposition? Arbets- och organisationskonsult, HR-personal, psykolog eller bara nyfiken på att lära mer? WiseMind bjuder in till bokseminarium med Julia Romanowska inom arbets- och organisationspsykologi. Som deltagare får du den spännande boken Schibboleteffekten: ledarskap, konsten och människans ansvar hemskickat i ett paket inför bokseminariet.

Tänk dig en ledarskapsutbildning som utmanar alla gränser. Julia Romanowska är forskare och medicine doktor från Karolinska Institutet tillika organisations- och ledarskapsutvecklare. Med bakgrund inom musik, pedagogik och ledarskapsutveckling har hon tagit fram ett utbildningskoncept som helt går mot de traditionella metoderna. Detta omsattes i ett forskningsexperiment. Vi bjuder in till ett bokseminarium där du får veta hur Romanowskas experiment utvecklade sig. Hur reagerar människan när hon står inför fundamentala, existentiella och etiska frågor i livet? Hur kan konsten få ledare att upptäcka sig själva?

Begreppet, Schibboleteffekten, bygger på en bokstavlig innebörd hämtad från hebreiskan (det som bär till frö) och en symbolisk betydelse (chiffer). Sammanfattningsvis beskriver Romanowska valet av terminologi som ”en symbol för en svårfångad och mödosam mognadsprocess, en prövosten eller en tröskelerfarenhet som tvingar oss att passera gränser för att möjliggöra mottaglighet, omvandling och därmed växande”.

För företagsledare kan det verka världsfrånvänt att begå illdåd av stor karaktär, men historiskt, och även idag, växer relevansen och riskerna är uppenbara. Hur ska vi förstå de mörka sidorna inom oss? Vad händer egentligen med vårt inre när vi intar en ledarskapsposition? Många ledarskapsutbildningar vill plocka fram faktorer som gör dig som ledare framgångsrik och effektiv. De vill inspirera dig till en positiv grundsyn. Men hur ska vi bli medvetna om ansvar, skuld och svek?

Med den nyutgivna boken hemskickad får du möjlighet att läsa in dig inför bokseminariet. Med avstamp i boken kommer Julia Romanowska att berätta om sin forskning och fördjupa sig bortom bokens innehåll. Tillsammans med deltagarna skapar kursdagen tillfälle för såväl inlärning som för reflektion. Du kommer även att få en chans att utforska hur boken kan vara till hjälp i just ditt arbete.

Behörighet
Kursdagen är öppen för alla. Främst ser vi att seminariet riktar sig mot dig som själv befinner dig i en ledande position, du som arbetar med att stödja ledarskap inom organisationer eller dig med ett stort intresse för organisationspsykologi. Seminariet lämpar sig även för dig som arbetar inom HR.

Pris
1290 kr ex moms/deltagare. I priset ingår också ett trevligt paket med boken.